Veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem onderaan deze pagina contact met ons op!

Wanneer je een Quooker-systeem bij ons besteld, profiteer je meteen van de Quooker gratis montage actie t.w.v. € 300,-. Zolang je woonplaats binnen Nederland ligt, monteren wij je nieuwe Quooker!

Lees hier meer over de Quooker gratis montage actie.

Je huidige kraan en / of boiler wordt netjes door de monteur losgekoppeld, verwijderd en evt. afgevoerd. 

Jij hebt verder geen omkijken naar de installatie!

Een Quooker kokendwaterreservoir verbruikt in standby € 0,05 per dag. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1000 liter kokend water per jaar. De kosten om deze 1000 liter water aan de kook te brengen zijn met een Quooker lager dan met een waterkoker of fluitketel. Daarnaast verbruik je aanzienlijk minder water. Je gebruikt immers enkel wat je nodig hebt zonder een onnodige hoeveelheid water op te warmen.

Wil je iets meer in details treden? Doe dan de bespaar check via https://www.quooker.nl/bespaarcheck

 

De Cube is alleen te gebruiken in combinatie met kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Je kunt ze herkennen aan het serienummer. Alleen reservoirs die een serienummer hebben dat begint met VBW, VCW, CCW of CPW en kranen met een serienummer dat begint met QW0 of QW1 zijn te gebruiken in combinatie met een CUBE. Het serienummer van het reservoir is zichtbaar op de sticker die aan de zijkant van het reservoir is geplakt. Het serienummer van de kraan bevindt zich op het label dat bevestigd is aan de kabel die loopt van de kap van het reservoir naar de kraan. Mocht je hier meer vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

Je nieuwe Quooker kan in heel Nederland veelal binnen drie weken gemonteerd worden! Om zo groen en efficiënt mogelijk aan het werk te zijn proberen wij de montageafspraken binnen een regio te combineren.

 

Voor de installatie plannen wij 2 uur. De monteur heeft de installatie veelal binnen 90 minuten uitgevoerd, dit is afhankelijk van de situatie bij jou thuis.

Een Quooker kan in iedere keuken geïnstalleerd worden, zowel een nieuwe als een bestaande keuken!

Wel is het noodzakelijk dat er een stroompunt met een aparte groep aanwezig is. Wanneer deze niet aanwezig is kunnen wij de Quooker middels een Quooker energieverdeler in combinatie met jouw vaatwasmachine (tot 2700W) aansluiten. De kosten van een Quooker energieverdeler bedragen € 100,- inclusief de plaatsing. De verdeler is ook geschikt voor een systeem met Quooker CUBE.

 

Jazeker! Wij komen dit vaker tegen en hebben diverse oplossingen om het systeem passend te maken. In dit geval plannen wij een ruimere afspraak en doen ons uiterste best om de installatie uit te voeren zonder aanpassingen in het kastje of de lade te maken. In de meeste gevallen is dit mogelijk, wel kan het voorkomen dat het gebruik van een ophangbeugel of verlengset (plaatsing in een naastgelegen kastje) verstandig is. De monteur bekijkt op locatie alle opties wat betreft de installatie en zal deze met u bespreken. Wanneer het gebruik van een verlengset of ophangbeugel aan te raden valt, zal hij dit vooraf aangeven. De evt. kosten van een Quooker ophangbeugel bedragen € 100,- inclusief montage en BTW. De kosten van een verlengset zijn afhankelijk van de benodigde lengte en bedragen tussen de € 15,- en € 75,- inclusief montage en BTW.

Dit klopt en is tevens gelijk één van de eigenschappen die een Quooker uniek maakt. Dankzij de innovatieve Quooker technologie wordt het water onder druk in het reservoir op circa 110°C (dus steriel) gehouden. Wanner het water de kraan verlaat is het 100°C kokend. Daarnaast verbetert het koolstoffilter de zuiverheid en smaak van je leidingwater. Ook goed voor de smaak van koffie en thee!

Alle Quooker-kranen zijn beveiligd met een dubbel-druk-draai bedieningsknop. Dankzij deze bedieningsknop geeft een Quooker-kraan nooit zomaar kokend water. Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. 

Om eenvoudig een tweede kopje thee te tappen, kun je na gebruik van de kokendwaterfunctie binnen 3 seconden de kokendwaterfunctie bedienen door de bedieningsknop slechts éénmaal in te drukken en te draaien.

Door de tegennatuurlijke druk-draai beweging is de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. Ondanks alle veiligheidsvoorzieningen, dient de gebruiker van het Quooker-systeem rekening te houden met de risico’s van kokend water in het algemeen. 

Houdt uw kopje of pan altijd zo dicht mogelijk onder de uitloop en voorkom dat kinderen de kraan als speelgoed gebruiken. Laat kinderen niet zonder toezicht de Quooker bedienen en/of schoonmaken.

 

Dat zijn wij! Als gecertificeerd Quooker installateur werken wij nauw samen met Quooker en beschikken over eigen gekwalificeerde monteurs. Zo kunnen wij jou de beste service bieden en ben jij zeker van een correcte Quooker installatie met garantie. 

Na de installatie van jouw Quooker is het helaas niet meer mogelijk om deze als een nieuw product om te ruilen. De Quooker is op dit moment in gebruik genomen en geregistreerd.

Ben je niet tevreden met je keuze? Laat het ons weten! Wij denken graag met je mee en zullen de mogelijke opties bespreken.

De Quooker gratis montage actie is alleen geldig wanneer je een Quooker bij ons besteld. Wij werken nauw samen met Quooker en kunnen daarom altijd de beste kwaliteit garanderen. Een Quooker die ergens anders is aangeschaft valt hier dus niet onder.

Wel kun je contact met ons opnemen om een losse installatie te plannen. Laat ons weten om wat voor installatie het gaat en wij bieden jou een passende offerte aan. 

Klantenservice

Quooker garantie

GARANTIE

Twee jaar garantie op Quookerproducten. Lees hier meer over de de montage- en productgarantie. 

Quooker garantie

Quooker gratis montage actie