Quooker onderhoud

Om het beste uit je Quooker te halen is het verstandig om deze goed te onderhouden. Wij raden je aan om 2 keer per jaar het kraanzeefje (de perlator) te ontkalken en minimaal 1 keer in de vijf jaar het HiTAC®-filter te vervangen.

Quooker perlator ontkalken

Het kraanzeefje aan het uiteinde van de kraan heet officieel de perlator. Voor een goede werking van jouw Quooker-kraan is het belangrijk om de perlator af en toe te ontkalken. Hoe vaak dit precies is, hangt af van de waterhardheid bij jou in de buurt. Wij raden aan om de perlator minimaal twee keer per jaar te ontkalken.

Om de perlator te ontkalken heb je slechts twee dingen nodig; een teiltje en schoonmaakazijn. Als je dit in huis hebt staan, vul je het teiltje met een laagje schoonmaakazijn en draai je de metalen huls aan het einde van de uitloop los (bij de Flex-kraan is dit het uiteinde van de uittrekslang en niet van de metalen uitloop zelf). Leg vervolgens enkel het zeefje een uurtje in het schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.

Quooker filter vervangen

In het Quooker reservoir zit een HiTAC®-filter. Dit filter voorkomt dat diverse verontreinigingen uit het leidingwater, zoals chloor, bacteriën,  bestrijdingsmiddelen etc. in uw drinkwater komen. 

Wij raden aan om het filter minimaal 1 keer in de 5 jaar te vervangen. Wanneer je in een gebied woont waar een hogere waterhardheid is (meer kalk in het water) is het raadzaam om het filter eerder te vervangen.

Wanneer je een filter besteld krijg je een instructieboekje waarin precies staat aangeven hoe de filter van jouw reservoir te vervangen.

Quooker CUBE filter vervangen

De CUBE is standaard voorzien van een HF filter (hollow fiber). Deze zorgt ervoor dat de eventueel (nog) aanwezige bacteriën niet in het koel bruisend en plat water van de CUBE belanden. Hierdoor verbeterd tevens de smaak en geur van het water.

Het filter dient iedere 12 maanden vervangen te worden, ongeacht de gebruikte hoeveelheid water. Zodra het filter aan vervanging toe is zal er een geluid- en lichtsignaal afgaan. Dit signaal is tijdelijke (72 uur) uit te zetten door kort op het rood oplichtende knopje onder de schuif bovenop de CUBE te drukken. Je kan het filter bereiken onder het schuifje aan de bovenkant van de CUBE. Zowel op de CUBE als de nieuwe filter staat aangegeven hoe je het filter zelf kan vervangen.

Quooker kraan schoonmaken

Wanneer je jouw Quooker kraan wilt poetsen kan je het beste een beetje glasreiniger op een vochtige doek spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee afnemen. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken.

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten strengste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan aantasten. Dit komt niet ten goede van de soepelheid en levensduur van de kraan.

 

Quooker onderhoud uitbesteden

Wil jij het onderhoud van je Quooker liever uitbesteden?

Wij helpen je graag! Verstuur je aanvraag met serienummer (vermeld op de zijkant van je Quooker reservoir) via het onderstaande servicecontactformulier.

Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op!